Kategorier
Bilder

Det nærmer seg

Det nærmer seg både brygging og fødsel!

Når det kommer til fødsel så får det skje når det skjer.

Bryggingen er det litt enklere å holde styr på.

Søndag var jeg innom Olympen Mat- og vinhus og hentet 40 flasker, disse har jeg fjernet etiketten på og står klare til vasking.

Har mottatt pakke fra Vinklubben Scala, med en gjæringsbøtte, ochelvekt og litt småpjusk.

Var også i Lillestrøm på Vin og Bar på lørdag og kjøpte litt malt, humle og ølkorker.

Petit Agentur på Høylandet sendte meg gjæret jeg trengte, så nå venter jeg bare på kjelen jeg har bestillt så er det bare å sette igang.

Test Subject #001 blir en California Common som du kan lese litt mer om her.

Denne stilen er «nyoppdaget» og forholdsvis ukjent i Norge. Den innebærer bruk av gjær som er designet for lager/pils laget (undergjøret) i temperaturer som er vanlig i produksjon av overgjæret øl (rundt 18 grader). Dette blir et litt spennende øl å se om jeg får til, men har egentlig innfunnet meg med at så lenge jeg følger oppskriften og vasker meget grundig så skal dette gå bra!

Av Jørn Idar

Høyt Skum er drevet av Jørn Idar, utdannet kokk, forfatter og servitør, som til daglig driver ølgrossisten Beer Enthusiast. Med erfaring fra restaurantbransjen og Vinmonopolet, har han blant annet skrevet fem ølbøker de siste årene. Jørn Idar er gift og har to barn, og bedriver mye av fritiden sin til å finslipe ferdighetene som frisbeegolfer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.