Kategorier
Myra Bryggeri Utstyr

Vaskeerfaring

Som nevnt i forrige post har jeg vært på Olympen og ordnet meg flasker.

I dag har jeg begynt vaskingen og har gjort meg noen erfaringer rikere.

  • Å ta av etiketter fra Nøgne Ø og Haandbryggeriet sine flasker er et herk. Og limet går ikke av heller, selv om etikettene er borte.
  • Selve vaskingen er grei nok, litt kjipt å må fylle hver enkelt flaske, riste, tømme, skylle osv, men det går jo greit. Eneste abret er at noen av flaskene har så mye gjærrester i bunn at det ikke går ann å fjerne.
  • Til neste gang skal jeg heller dra å kjøpe 0.33l flasker fra butikken. Her er  hvorfor;
  1. Lettere å fjerne etikettene, da disse gjerne bare er klistrert på med «melk» og ikke «superlim»
  2. Lett tilgang, man får tak i det i de nærmeste butikkene
  3. Man får kasser der disse passer akkurat. Dermed slipper jeg å ha disse i en pappeske som må, som allerede har begynt å smuldre opp pga. funkt

Summen av de overnevnt gjør valget ganske enkel. Ok, jeg må betale 40,- for flaskene og 25,- for kassene, men slipper unna med mye irritasjon. Håper det blir bryggers snart!

Av Jørn Idar

Høyt Skum er drevet av Jørn Idar, utdannet kokk, forfatter og servitør, som til daglig driver ølgrossisten Beer Enthusiast. Med erfaring fra restaurantbransjen og Vinmonopolet, har han blant annet skrevet fem ølbøker de siste årene. Jørn Idar er gift og har to barn, og bedriver mye av fritiden sin til å finslipe ferdighetene som frisbeegolfer.

2 svar til “Vaskeerfaring”

Hei optimist.

Legg flaskene over natta i krystallsoda vatn, i en balja der du starta med kokende vatn, så vil både superlim og gammelt jær forsvinne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.