Kategorier
Bryggeriet Høyt Skum Bryllupsøl Etikett Myra Bryggeri Oppdatering

Bryllupsøl på gang

Bryggeriet Høyt Skum har vært i full sving de siste dagene. Det har resultert i 6 forskjellige bryllupsøl!

Det nærmer seg faretruende bryllup, det er faktisk bare 1 måned og 1 dag igjen. Da er det vel på høy tid å lage noe godt å drikke til festligehetene, tror du ikke?
Jeg har tidligere skrevet om mine tanker rundt dette med bryllupsøl, og har vært mye opptatt av å lage ting som er lettdrikkelige og smakfulle. Og det tror jeg at jeg har fått til, her følger listen over øl som er produsert forrige uke:

 • California Common – Denne friske, rene stilen fra San Francisco er det ølet jeg har brygget oftes. En klassiker hos Bryggeriet Høyt Skum, og en crowd-pleaser.
  • Vil bli kalt «Bryllupsreise
 • IPA – Denne litt bittrere stilen er ypperlig til fet mat, og er stappfull av sitrus og humle. Den ble faktisk en single hop med kun 1 humle: Centennial
  • Vil bli kalt «Svigermor
 • Brown Ale – I en liten panikk for at jeg har laget for lite øl, tok jeg noen rester og gjennbrukte litt gjær og lagde denne brwon alen. Kan være greit å ha noen mørke øl også, selv om det er sommer.
  • Vil bli kalt «Bryllupsnatt»
 • Grønn te/honning ale – Dette er en del av Xbeeriment-serien min, og er en ale tilsatt grønn te og honning. Dette blir spennende!
  • Vil bli kalt «Fjern slektning»
 • Wit – Dette blir selveste bryllupsølet. Den har fått ekstra mye appelsin og koriander i seg, så den er skikkelig fruktig. Jeg gleder meg til å smake den ferdig!
 • Smoked porter – Denne (i mine øyne) deilige røykte porteren er stappet med smak, og kan nok for noen av mine gjester bli litt mye. Jeg syns ikke det, og det er jo mitt bryllup så da må jo jeg også ha noe godt 😉
  • Vil bli kalt «Toastmaster»

Jeg gleder meg både til å bli gift, og til å høre hva folk mener om ølene. Det er bare å krysse fingrene 😉

Høyt Skum – Jørn Idar

Av Jørn Idar

Høyt Skum er drevet av Jørn Idar, utdannet kokk, forfatter og servitør, som til daglig driver ølgrossisten Beer Enthusiast. Med erfaring fra restaurantbransjen og Vinmonopolet, har han blant annet skrevet fem ølbøker de siste årene. Jørn Idar er gift og har to barn, og bedriver mye av fritiden sin til å finslipe ferdighetene som frisbeegolfer.

2 svar til “Bryllupsøl på gang”

Takk skal du ha! Bryllupet gikk som planlagt, hun sa ja og da var det ikke mer å tenke på 🙂
Ølet gikk også unna, 55 mennesker drakk tilsammen 105 liter øl…
Den som gikk raskest unna var Svigermor, den engelske IPAen. Kanskje navnet hadde litt å si også…. 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.