Kategorier
Midtfyns Bryghus Øl og mat Ølkokken

Ølkokken: Lammeskank braisert i porter

Her er oppskriften på den beste og enkleste festmaten du kan lage: Lammeskank!

Midtfyns Brygus X porter, Ølkokken, øl mat
Så enkelt, såååå godt!!!

Jeg er en stor fan av slowfood, mat som man bruker lang tid på å tilberede. Og spesielt når det er så lett og enkelt som dette! Det er høst og lammesesongen er i full gang. Man har kanskje lagd litt fårikål-i-øl, eller andre godsaker. Men få ting er så godt og så undervurder som lammeskank. Til 150,- er dette mat som passer både student og rikmann, for det er mat som balsamerer sjelen!

1 skank pr persjon, ca 350 gr
3 dl porter
3 dl okse-, lam- eller viltkraft. Fond er også ok, buljongterninger til nøds
2 gulrøtter
1 løk
1 hvitløk
1 klype rosmarin (knus den om den er tørket)

Sett ovnen på 170 grader, og hakk opp grønnsakene i grove terninger. Brun skanken(e) med litt salt og pepper, og sett den i formen. Hell på med øl og kraft og sett i ovnen i minimum 2 timer, gjerne 3.

Tilbehør
Lag et rotmos, der du koker potet, sellerirot og/eller gulrøtter til de er møre. Mos dem med litt smør og fløte, smakssett med salt, pepper og evt urter.
Sil sjyen som er i pannen etter at skanken er ferdig. Server den slik den er.
Du kan også steke noen grønnsaker eller sopp om du ønsker litt krønsjy tilbehør.

Det finnes ingen andre måter å presentere denne retten på, det er røft, rustikk og deilig godt! Denne ble servert med en pale ale, noe jeg syntes fungerte meget godt. Men det hadde nok litt med humøret mitt å gjøre også, så en porter kan nok også fingere fint til.

Høyt Skum- Jørn Idar

Av Jørn Idar

Høyt Skum er drevet av Jørn Idar, utdannet kokk, forfatter og servitør, som til daglig driver ølgrossisten Beer Enthusiast. Med erfaring fra restaurantbransjen og Vinmonopolet, har han blant annet skrevet fem ølbøker de siste årene. Jørn Idar er gift og har to barn, og bedriver mye av fritiden sin til å finslipe ferdighetene som frisbeegolfer.

1 svar til “Ølkokken: Lammeskank braisert i porter”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.