Kategorier
7 Fjell Forrett Øl og mat Ølkokken

Tomat og mozzarella salat – Caprese Salat

Tomat og mozzarella salatCaprese salat, eller tomat- og mozzarella salat, er en italiensk klassiker originalt fra Capri i Campania. Ingrediense er etter sigene utvalgt med tanke på både smak, men også farge. Rødt, hvit og grønt finner du jo også i det Italienske flagget, i tillegg til på tallerkenen med en frisk øl i glasset.

  • 1 god mozzarella
  • 8 torrito tomater (små, søte tomater)
  • 1 ts olivenolje
  • salt, pepper og rosépepper

Kutt tomaten i centimeter tykke skiver, og mozzarellaen i litt tynnere skiver. Legg tomaten og osten lagvis og krydre med salt, pepper og rosépepper. Dryss over litt god olivenolje over og alternativt litt balsamico. Gjør som italienerne å server som forrett, eller som tilbehør til for eksempel grillet kylling.

Ølvalg
Dette er en enkel og elegant forrett, som er godt balansert uten noen smaker som skiller seg veldig ut. Man får fedme og fylde fra osten, fruktigheten og friskhet fra tomatene og kompleksiteten fra krydderet og oljen. Ølet som man skal matche maten bør derfor ikke være for mektig, men fruktighet og friskhet i ølet vil gå veldig godt sammen. Valget har falt på en saison, en frisk, fruktig og krydret belgisk gårdsøl. De har moderat med alkohol og ikke for mye fylde, og gjærens estere og fenoler komplimenterer både fruktigheten i tomaten og krydderet.

Høyt Skum – Ølkokken Jørn Idar

Tomat og mozzarella salat

Av Jørn Idar

Høyt Skum er drevet av Jørn Idar, utdannet kokk, forfatter og servitør, som til daglig driver ølgrossisten Beer Enthusiast. Med erfaring fra restaurantbransjen og Vinmonopolet, har han blant annet skrevet fem ølbøker de siste årene. Jørn Idar er gift og har to barn, og bedriver mye av fritiden sin til å finslipe ferdighetene som frisbeegolfer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.