Kategorier
Alt annet Featured IPA Ølkokken

Humus med IPA

Hummus er rik på protein og fiber, er enkel å lage og er et perfekt dipp til grønnsaker, tortillachip eller på brød. Denne oppskrifter har litt mer kick, siden vi bruker IPA og chili i den.

Gir en god skål hummus

  • 1 boks hermetiske kikerter (140gr)
  • 1/2 hvitløksbåt
  • 1/4 chili, uten frø
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts tahini
  • 1/2 ts spisskummen
  • ca 1 dl olje
  • 3 ss IPA
  • en skvis sitron

Start med å skylle kikertene godt, væsken den ligger inneholder både salt og askorbinsyre. Det ønsker man ikke i hummusen. Når du har gjort dette, putter du kikertene, hvitløken, salt, tahini, spisskummen, IPA og sitronsaften i. I tillegg til dette har du halvparten av oljen, og kjører dette til du får en jevn masse.

Spe på med litt olje til du har den ønskede konsistensen, som er myk og jevn.

Til dette anbefaler vi lett å ha litt oppskårede grønnsaker, varme tortillachips eller lignende, og gjerne en IPA i glasset ved siden av. En IPA har ofte en floral og fruktig smak og aroma, og en bitterhet som renser godt opp etter dippen.img_3966

Av Jørn Idar

Høyt Skum er drevet av Jørn Idar, utdannet kokk, forfatter og servitør, som til daglig driver ølgrossisten Beer Enthusiast. Med erfaring fra restaurantbransjen og Vinmonopolet, har han blant annet skrevet fem ølbøker de siste årene. Jørn Idar er gift og har to barn, og bedriver mye av fritiden sin til å finslipe ferdighetene som frisbeegolfer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.