Kategorier
Ølkokken

Svinegryte med curry og red ale

Denne gryten med strimlet svinekøtt er smaksrik, mettende og enkelt å lage. Curry er en krydderblanding med mange sterke og aromatiske krydder, og er en av de vanligste blandingene i verden. Denne indiske rakkeren matcher maltsødmen fra red alen man tilsetter veldig god, og man får et større preg av ølen takket være det forholdsvis snille kjøttet man bruker.

Oppskriften er nok til 4 porsjoner

 • 500 gr svinestrimler
 • 1/4 løk
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 rød paprika
 • 1 grønn paprika
 • 1/2 boks hermetiske tomat
 • 1 glass rød currypasta
 • 1 dl red ale
 • 150 gr kokt penne pasta
 • 100 gr kokt ris
 • Salt og pepper

Kutt opp grønnsakene, løk og hvitløk finhakket og paprikaen litt grovere. Start med å woke svinekjøttet i rapsolje, tilsett så finhakket løk og hvitløk til den er gyllen. Ta så i paprika, 2 ss curry, tomat og ølen, og la det putre på lav varme i 8-10 minutter. Tilsett den kokte pastaen i 2-3 minutter slik at den varmes opp. 

Server gjerne med nystekt nanbrød og en red ale. Red Alen vil dra frem smakene i gryten, og vil ikke overdøve det ikke er en humlebitter ølstil. En frisk pale ale uten mye bitterhet men mye tørrhumling, kan være et fruktig alternativ til.

Av Jørn Idar

Høyt Skum er drevet av Jørn Idar, utdannet kokk, forfatter og servitør, som til daglig driver ølgrossisten Beer Enthusiast. Med erfaring fra restaurantbransjen og Vinmonopolet, har han blant annet skrevet fem ølbøker de siste årene. Jørn Idar er gift og har to barn, og bedriver mye av fritiden sin til å finslipe ferdighetene som frisbeegolfer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.