Kategorier
Alt annet Fisk Gose Ølkokken

Pannestekt steinbit med gose

Det er få fisker som er så faste i fisken(….) som steinbit, som gjør den til den perfekte stekefisk. Det faste og smakfulle kjøttet kler utrolig mange ulike smaker, og vi har valgt å kjøre en sitrusfrisk versjon i kombinasjon med den leskende hveteølsstilen gose.

Nok til 4 personer

  • 800 gr steinbitfilet
  • 1 lime
  • 1 snackspaprika
  • 4 vårløk
  • Koriander
  • 3 dl ris
  • Salt og pepper

img_5970

Sett på en kjele med 3 dl ris, og nok vann som anbefalt på pakken. Vi anbefaler litt mer smakfulle ristyper som jasminris eller villris.

Finhakk 1/3 korianderpotte, og finsnitt paprikaen og vårløken. Paprikaen steker du i smør til de blir gyldne, før du tilsetter vårløken rett før servering.

Salt og pepre steinbiten, som bør være i porsjonsstore biter av 180-200gr. Stek i panne med smør på medium varme, til de er brune på hver side. Skvis så 1/2 lime over, og tilsett den oppkuttede korianderen som du ruller steinbiten i. Sett i ovn i 5-8 minutter.

Server steinsoppen med risen og grønnsakene, og ekstra limeskiver ved siden av.

I glasset foretrekker vi en gose. Denne sitrusfriske og lett syrlige ølstilen er brygget med salt og koriander, og er som skapt til denne retten. Ikke for tung, komplimenterende til sitrusen og friskheten løfter smaksopplevelsen. Om du ikke vil ha syrligheten kan wit være et veldig godt alternativ, der igjen tilsettningen av koriander og appelsinskall vil være med på å løfte smaksopplevelsen.

img_5968

Av Jørn Idar

Høyt Skum er drevet av Jørn Idar, utdannet kokk, forfatter og servitør, som til daglig driver ølgrossisten Beer Enthusiast. Med erfaring fra restaurantbransjen og Vinmonopolet, har han blant annet skrevet fem ølbøker de siste årene. Jørn Idar er gift og har to barn, og bedriver mye av fritiden sin til å finslipe ferdighetene som frisbeegolfer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.