Om – kontakt

Jørn Idar startet Høyt Skum som et sted for ølglede, for livet er for kort til å drikke dårlig øl.

Her har jeg samlet oppskrifter, ølkunnskap, tanker og idèer, noe han har gjort siden 2011.

Min smakskarriere startet da jeg var 6 år gammel, og har vært med meg hele livet. Jeg har fagbrev som kokk og er utdannet servitør, og har jobbet i restaurant- og matbransjen siden jeg var 14 år. 

Denne reisen har tatt meg til steder som Norge, Tyskland og USA, og siden inn i drikkeverden. Her har jeg utdannet meg som brygger på den Skandinaviske Bryggerihøyskolen, samt vinutdannelse gjennom WSET. Etter å ha jobbet på Vinmonopolet i Oslo, har jeg siden 2010 jobbet proffesjonelt med øl. 

Jeg var grunnlegeren av ølgrossisten Beer Enthusiast, som i dag er en av landets største innen håndverksøl. Jeg var en av grunnleggerne av Ølportalen.no, og er tidligere styremedlem i Norsk Hjemmebryggerforening der jeg også har min øldommer utdannelse fra. 

Jeg har jobbet og skrevet om øl de siste 10 årene, og har nå 6 ølbøker på samvittigheten min. Jeg rett og slett elsker å dele ølkunnskap, å skape opplevelser og hjelpe folk inn i ølets verden på en forsvarlig og forståelig måte. Måtte det være gjennom artikler, videoer eller podcaster, ølkunnskap til folket!

Alt dette får jeg lov til å gjøre samtidig som jeg er gift med Kristine Maria og har to barn, bikkje og et brennende hjerte for frisbeegolf. 

Kontakt:

Eventuelt epost til hoytskum@gmail.com

9 thoughts on “Om – kontakt

 1. Hei Jørn.

  Har sett deg på norbrygg.no

  Vi har en del til felles vi, jeg er også kokk og er selvsagt godt over gjennomsnittet interresert i øl, vin og mat. Jeg bor på Manglerud i Oslo og her brygger jeg ca 1 gang hver 1-2 uke. Jeg tenkte det kunne vært morsomt å brygge flere sammen en dag og utveksle litt erfaringer, oppskrifter og ikke minst ØL!

  Georg A Nilsen er jo helt klart byens beste fiskebutikk, så fint at du jobber der.

  Hvis du går på hjemmesiden min vil du se at jeg ikke er fullt så oppdatert som deg, men jeg har også barn og han er 2,5 år. Det har vært ganske travelt…..

  Hvis du vil Møtes og brygge litt og drikke litt øl med meg og min medbrygger Ole, er du velkommen. Send meg en email!

 2. Hei Erik! Har desverre ikke oppdatert fakta om meg, så mye har skjedd (oppdatert nå)
  Anyways; Jeg sender deg mail iløpet av kvelden, herlig å få en sånn forespørsel! Vil gjerne dele erfaringer/få nye innspill!

 3. Hi guys!

  My name is Nick Ravenhall and I work at a company called Interbev AS.

  We are primarily a spirits company but I have been busy developing the beer side of the business since I took over the beer role earlier this year.

  I am trying to reach out to all of the Norwegian bloggers and I think it would be great to build a closer relationship with you guys and try and get some samples of our beers out to you.

  If this sounds interesting please let me know and lets set something up!

  Best regards

  Nick

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hei ølgærning.

Hvis du vil få tilsendt oppskrifter, artikler, videoer, podcaster, eventer og mer, meld deg på det månedlige nyhetsbrevet.